Blog Haberler

Teknoloji GO > Haberler > Aksesuar > 2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi
2023 En Iyi Akilli Saat Incelemesi

2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi

Akıllı saatler, her bileğe, telefona ve bütçeye uygun olan birçok seçeneği içeren bir testten geçti.

İyi bir akıllı saatin sağladığı konforu yenmek zordur. Apple Watch ve Samsung Galaxy Watch gibi daha iyi bilinen seçeneklerin ötesinde seçilecek birçok cihaz bulunmaktadır. Sizin için en iyi akıllı saat, sahip olduğunuz telefon türüne, harcama limitinize ve sizin için en önemli sağlık ve fitness takip özelliklerine bağlı olacaktır.

ModelFiyat (TL)
Samsung Galaxy Watch 64,500
Samsung Galaxy Watch 6 Classic6,700
Google Pixel Watch 212,500
Garmin Venu 2 Plus17,800
Apple Watch SE (2. Nesil)6,500
Fitbit Versa 34,000
Garmin Epix 240,000
Polar Grit X Pro18,000

Bu tablo, farklı akıllı saat modellerinin fiyatlarını karşılaştırmanıza yardımcı olabilir. Fiyatlar, cihazın özellikleri, tasarımı ve zaman gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Temel Özellikler

Çoğu akıllı saat, çoğu fitness takipçisiyle karşılaştırılabilir temel egzersiz takibi sağlar. Ancak en iyi akıllı saatler, kalp atış hızı izleme, uyku takibi ve GPS takibi gibi gelişmiş özellikleri de içermelidir. Ayrıca bileğinizde telefon bildirimlerini gösterebilme yeteneğine sahip olmalıdırlar. Birçoğu temassız ödemeleri desteklerken, bazıları LTE veya hücresel bağlantıya sahiptir, bu da telefonunuzu evde bırakmanıza izin verir.

Satın Alma Zamanı

2023’ün en iyi akıllı saati arıyorsanız, okumaya devam edin. Fonksiyon, fiyat ve uyumluluk temelinde şu anda satın alabileceğiniz en iyi akıllı saatleri derledik. Ayrıca bir akıllı saat satın almak için en iyi zamanı düşünmek de önemlidir. Apple ve Samsung genellikle yeni modellerini yaz sonu ve sonbaharda piyasaya sürer. Ayrıca, çoğunlukla Black Friday ve Amazon Prime Day gibi alışveriş etkinlikleri etrafında çekici fırsatlar bulabilirsiniz.

Şu Anda En İyi Akıllı Saat Hangisi?

Bu, iPhone veya Android telefonunuzun olup olmadığına bağlıdır. Çoğu iPhone kullanıcısı için, Apple Watch Series 9’dir. Parlak bir ekrana, iki farklı boyuta ve telefonunuzu evde bırakıp yine de saat üzerinden arama ve mesaj alabilmeniz için bir LTE versiyonu satın alma seçeneğine sahiptir. Apple Watch Ultra 2, Seri 9’dan daha parlak bir ekrana, sporcular için ayrılmış spor ve güvenlik özelliklerine ihtiyacınız varsa en iyi seçenektir.

Android kullanıcıları için en iyi akıllı saat Samsung Galaxy Watch 6’dır. Bu, Gmail gibi Google uygulamalarıyla daha yakın entegrasyon vadeden Wear OS’un en yeni sürümünü çalıştıran ilk saat olup genel pil ömrünü artırma ve iki boyut seçeneği sunma özelliklerine sahiptir.

Bu liste, en iyi akıllı saat seçeneklerinin yeni incelemeleriyle periyodik olarak güncellenmektedir. Daha fazla satın alma önerisi için akıllı saat nasıl alınır rehberimize göz atın.

Saat ModeliEkran TipiSu DirenciÖnemli SensörlerEk ÖzelliklerPil SüresiUyumluluk
Samsung Galaxy Watch 6 ve 6 ClassicAMOLED, 2000 nit50mEKG, SpO2, Hareket SensörleriDışarıda Görülebilir Ekran, 3 Güne Kadar Pil Ömrü3 GüniOS ve Android
Google Pixel Watch 2Bilgi YokBilgi YokKalp Atışı, EKGOtomatik Egzersiz Tespiti, Koşu Rehberliği, Spotify EntegrasyonuBilgi YokBilgi Yok
Garmin Venu 2 PlusAMOLED50mPulse Ox, Kadans, GPSGarmin Pay, Hızlı Çağrı Yanıtı, Spotify Entegrasyonu5 GüniOS ve Android
Apple Watch SE (2. Nesil)Retina50mKalp Atışı, Şok Algılama, Su Direnciİlgili Ekran, Çift Dokunma Jestini Desteklemez18 SaatiOS
Fitbit Versa 3AMOLED50mSpO2, GPS, Nabız Zon BildirimleriUyku İzleme, Fitbit Premium ile Sağlık Verileri6+ GüniOS ve Android
Garmin Epix 2AMOLEDBilgi YokGPS, Titreşim AlarmıMikrofon ve Hoparlör ile Hızlı Çağrılar, Uzun Pil ÖmrüYaklaşık 1 HaftaiOS ve Android
Polar Grit X ProTransflektif100mGPS, 24/7 Kalp Atışı, Harita ve NavigasyonBildirim Alma, Müzik Kontrolü, Dayanıklı TasarımBilgi YokiOS ve Android

Apple Watch Ultra 2 İncelemesi

apple watch ultra 2 48
2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi 1

Dayanıklı ve Şık Tasarım

Apple Watch Ultra 2, Apple’ın en iyi akıllı saati olup sağlam titanyum yapısı ve Hareket Düğmesi ile antrenmanları hızlı bir şekilde başlatma veya uygulamaları başlatma özelliğine sahiptir. En fazla 3.000 nit ile en parlak ekranı sunar, bu da doğada macera yaşarken görüntülemeyi inanılmaz kolay hale getirir.

Macera ve Spor İçin Özel Özellikler

Macera severler ve sporcular için, güvenlik için yerleşik bir çığlık cihazına ve rotanızı doğru bir şekilde takip etmek için çift bantlı GPS’e sahiptir. Ayrıca, telefon olmadan dışarı çıkabilir ve yine de bağlantıda kalabilirsiniz, çünkü LTE de mevcuttur.

Güçlü Performans ve Akıllı Özellikler

Apple Watch Ultra 2, açık hava bir saat olması amaçlanmasına rağmen, hala fantastik bir çok yönlü akıllı saattir. İçeride, Apple Watch Serisi 9’da bulunan S9 çipi bulunmaktadır. Bu çip, Çift Dokunma gibi jestleri destekler ve saatte Siri komutlarını cihaz üzerinde işlemeyi sağlar. Bu, çevrimiçi olmadan Siri’yi kullanabilir ve yılın ilerleyen zamanlarında sesli asistanı sağlık verileri için sorabilirsiniz.

Sağlık ve Güvenlik Özellikleri

Önceki Apple Watch’lar gibi Ultra 2, bir kan oksijen sensörü, elektrokardiyogram (ECG veya EKG) uygulaması, düşme algılama ve acil SOS ile birlikte gelir. Pil ömrü diğer tüm Apple Watch modellerinden en az iki kat daha uzun sürer. Ancak sadece iPhone ile uyumludur, bu nedenle Android telefonunuz varsa, bu listedeki başka bir seçeneği incelemeniz gerekecektir.

Apple Watch Serisi 9 İncelemesi

apple watch series 9 9
2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi 2

Sağlam ve Güvenilir Tasarım

Apple Watch Serisi 9, belki Apple Watch Ultra 2 kadar macera odaklı olmayabilir, ancak yine de toza ve çatlaklara karşı dayanıklı bir tasarıma sahiptir. Ayrıca, sıcaklık, kan oksijeni ve EKG sensörüne sahiptir ve 41 ve 45 mm boyutlarında sunulmaktadır. Ayrıca, cep telefonunuz olmadan bile bileğinizden arama yapmanıza ve mesajlara cevap vermenize izin veren hücresel veya LTE modelini seçebilirsiniz, ancak bu ekstra maliyet getirir.

Gelişmiş Kontrol ve İşlevsellik

Çift Dokunma jestini desteklemek için S9 çipine sahip olan Seri 9, diğer elinizle saate ulaşamadığınızda bile saati kontrol etmek için baş parmağınızı ve işaret parmağınızı bir araya getirme olanağı sunar. Ultra 2 gibi, Seri 9 da cihaz üzerinde Siri’ye ve önceki Apple Watch’lardan daha hızlı işleme sürelerine sahiptir. Pil ömrü genellikle tipik kullanımla 18 saattir, bu birçok rakibinden daha azdır.

Smartwatch Seçenekleri ve Ekstra Özellikler

Seri 9, ayrıca birçok özelliğe sahip bir akıllı saattir. Ekstra bir maliyetle hücresel veya LTE modelini seçerek telefonunuz olmadan bile bağlantıda kalabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Sıcaklık, kan oksijeni ve EKG ölçümü gibi sağlık ve güvenlik özellikleri, kullanıcıların genel sağlığını daha yakından takip etmelerine yardımcı olur.

Bu özellikler ve güvenilir tasarımıyla Apple Watch Serisi 9, günlük kullanım ve spor aktiviteleri için mükemmel bir seçenek sunar.

Samsung Galaxy Watch 6 ve 6 Classic İncelemesi

t5a6712
2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi 3

Parlak Ekran ve Flagship Özellikler

Samsung Galaxy Watch 6, genel olarak çoğu kişi için en iyi Android saati olma özelliğini taşımaktadır. Galaxy Watch 6 ve 6 Classic modelleri, maksimum 2.000 nit parlaklıkta inanılmaz parlak ekranlara sahiptir, bu sayede saatinizi her aydınlatma koşulunda rahatça görebilirsiniz.

Yüksek Teknoloji Sensörleri

Bu modeller, beklenebilecek tüm öncü özelliklere sahiptir: EKG, kan oksijeni, vücut kompozisyonu ve sıcaklık sensörleri. EKG özelliğini kullanmak için bir Galaxy telefonuna ihtiyacınız olacak, ancak diğer tüm özellikler diğer Android telefonlarıyla sorunsuz bir şekilde çalışır. Apple Watch Series 9 gibi Galaxy Watch 6’yı her gün şarj etmeniz gerekecek, özellikle uyku takibi yapmak istiyorsanız.

Uzun Pil Ömrü İhtiyacınız Var mı?

Geçen yılın Galaxy Watch 5 Pro modeli, Galaxy Watch serisinin en uzun pil ömrüne sahip olma özelliğini koruyor ve bir şarjla üç güne kadar dayanabiliyor.

Google Pixel Watch 2 İncelemesi

pixel watch 2 3082
2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi 4

Şık Tasarım ve Doğru Kalp Atışı Takibi

Pixel Watch 2, şık bir Android akıllı saattir ve EKG gibi sağlık sensörleri ile doğru kalp atışı takibine sahiptir. İlk Pixel Watch’ta istediğimiz birçok özelliği içerir, örneğin otomatik antrenman tespiti gibi. Fitbit’i biliyorsanız, Pixel Watch 2, antrenmanlarınızı kaydetmek ve sağlık verilerinizi görüntülemek için benzer bir arayüze sahiptir. Koşucular için saat, hız rehberliği ve kalp atış hızı bölge bildirimleri sunabilir.

Zayıf Pil Performansı

Dikkat edilmesi gereken bir nokta, pilin listenin diğer seçeneklerinden daha güçlü olmaması ve muhtemelen bu saati her gün şarj etmeniz gerekeceğidir, özellikle açık hava GPS antrenmanları yapmayı ve uyku takibinizi yapmayı seviyorsanız. Ancak ilk Pixel Watch’a göre daha hızlı şarj olabilir. Ayrıca, hala sadece 41mm boyutunda mevcut.

Garmin Venu 2 Plus İncelemesi

garmin venu 2 plus v2
2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi 5

Fitness Tutkunları için Akıllı Saat

Garmin, fitness tutkunları için birçok harika akıllı saat üretiyor, ancak bunlar her zaman çok fazla akıllı özellik içermiyor. Venu 2 hibrit akıllı saat, her iki dünyanın en iyisini sunar. Saatten hızlı cevaplarla bildirimlere yanıt verebilir, Garmin Pay ile temassız ödemeler yapabilir ve Spotify gibi uygulamalardan müzik depolayabilirsiniz. Parlak AMOLED dairesel ekran, dış mekanda görüntülemek için uygundur ve pil 5 gün veya daha fazla sürebilir.

Venu 2 Plus: Daha Fazla Konuşma Yeteneği

Venu 2 Plus, aynı özelliklere sahiptir, ancak bileğinizden hızlı aramalar yapmak veya ses asistanınıza konuşmak için hoparlör ve mikrofon içerir, telefonunuz menzildeyken. Garmin, yakın zamanda duyurulan Venu 3’ü tanıttı; bu saat için incelememizi yapacak ve listeyi buna göre güncelleyeceğiz.

Apple Watch SE İncelemesi

apple watch se
2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi 6

İlk Apple Saatiniz İçin Mükemmel Seçenek

Apple Watch’a daha önce sahip olmadıysanız, ikinci nesil Apple Watch SE tam size göre. Seri 9’un daha uygun fiyatlı bir alternatifi olan Apple Watch SE, çarpma tespiti, kalp atış hızı izleme ve suya dayanıklılık gibi birçok harika özelliği içeriyor. EKG, kan oksijeni ve sıcaklık algılama gibi sağlık sensörlerini içermez, ancak ikisi arasındaki en dikkate değer fark, SE’nin her zaman açık bir ekrana veya Çift Dokunma jestine sahip olmamasıdır.

Apple Watch SE Tasarımı

İlk bakışta, yeni Apple Watch SE’yi 2020 modelinden ayırmak kolay olabilir. Öncüsü gibi, yeni SE alüminyum bir kaplamada bulunuyor ve 40 ve 44 milimetrelik seçeneklerle geliyor. Ancak değişen şey, SE’nin renk seçenekleridir. Geceyarısı, ay ışığı ve gümüş arasında seçim yapma şansına sahip olacaksınız, 2020 versiyonu gümüş, uzay gri ve altın renklerindeydi.

Apple, ayrıca saatın arkasını Apple Watch’ın kasasına daha yakından uyan yeni bir kaplamayla yeniden tasarladı. Bu, yeni SE’yi daha premium hissettiren hoş bir dokunuş, ancak saat bileğinizde olmadığında fark edilir.

Fitbit Versa 3 İncelemesi

img 0390
2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi 7

iOS ve Android Uyumlu Akıllı Saat

Versa 3, iOS ve Android telefonlarla uyumludur ve Alexa veya Google Assistant’ı tercih etmenize olanak tanır. Bazı rakiplerinin sunduğu tüm uygulamaları ve akıllı özellikleri sunmasa da, sizi doğru yolda tutacak birçok sağlık ve fitness özelliğine sahip dengeli bir akıllı saattir. Üzerindeki GPS ve canlı kalp atış hızı bölge bildirimleri gibi özelliklerle en iyi uyku takip özelliğine sahiptir. Fitbit Premium kullanıcılarına gece boyunca SpO2 ve vücut sıcaklığı verilerinin ayrıntılarını sunar. Daha yeni bir versiyon olan Fitbit Versa 4 mevcut, ancak bu saati henüz tam incelemedik, bu yüzden takipte kalın.

Garmin Epix 2 İncelemesi

garmin epix 7
2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi 8

Dayanıklı Tasarım ve Kapsamlı Harita Yetenekleri

İkinci nesil Garmin Epix, sağlam bir titanyum yapısına ve sporcuların istediği uzun özellik listesine sahiptir, bu da kapsamlı harita yeteneklerini içerir. Aynı zamanda, genellikle yansımalı ekranlar kullanan Garmin’in kendi Fenix serisi de dahil olmak üzere birçok diğer spor saatinden ayıran parlak bir AMOLED ekrana sahiptir. Epix 2, boyutu ve özellik seti göz önüne alındığında oldukça iyi bir pil ömrüne sahiptir ve normal koşullarda neredeyse bir hafta sürebilir.

Ancak, LTE yetenekleri veya bir EKG uygulaması yoktur. Bu listedeki en pahalı saat olduğunu düşündüğümüzde, bu büyük bir dezavantaj olabilir. Garmin’in Epix Pro adlı bu saat için daha yeni bir versiyonu bulunmaktadır, ancak bu saati henüz tam olarak incelemedik.

Polar Grit X Pro İncelemesi

2023 En İyi Akıllı Saat İncelemesi 9

Macera Severler İçin Dış Mekan Saati

Polar’ın Grit X Pro’su, macera arayanlar için tasarlanmış bir dış mekan saatisidir. Dayanıklı tasarımı, 100 metreye kadar suya dayanıklılığı ve çizilmelere karşı dirençli safir cam saat yüzü ile doğal şartlara karşı dayanıklıdır. Üzerindeki haritalar, adım adım navigasyon ve gece iyileşme araçları ile antrenmana hazır olup olmadığınızı belirleyebilirsiniz. Bu daha çok bir spor saati olmasına rağmen, hala telefondan bildirim alabilir, müzik çalma işlevini kontrol edebilir ve 24/7 kalp atış hızı izleme özelliğine sahiptir.

Ekran Kontrolleri ve Dayanıklılık

Dokunmatik ekran, bu listedeki diğer saatlere göre daha az tepki veriyor – AMOLED yerine transflektif bir ekrana sahiptir – ancak düğme kontrollerını kullanarak da iş görebilirsiniz.

Apple Watch Seri 7 Akıllı Saat: Şıklık ve Fonksiyonelliğin Buluştuğu Nokta

1 Comment

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir