Blog Haberler

Teknoloji GO > Haberler > Telefon / PC > 2023’ün En İyi Katlanabilir Telefonu
2023un En Iyi Katlanabilir Telefonu

2023’ün En İyi Katlanabilir Telefonu

Samsung’un Galaxy Z Flip 5’i bizim tercihimiz, ancak Motorola ve Oppo da 2023’te değerli katlanabilir telefonlarını piyasaya sürdüler.

ModelFiyat (TL)
Samsung Galaxy Z Flip 539,900
Motorola Razr Plus27,000
Oppo Find N3 Flip30,000

Bu tablo, farklı katlanabilir telefon modellerinin fiyatlarını karşılaştırmanıza yardımcı olabilir. Ancak, fiyatlar değişebilir ve piyasa koşullarına göre farklılık gösterebilir.

Katlanabilir Telefonların Geri Dönüşü

2000’lerde katlanabilir telefonlar her yerdeydi ve Samsung, Motorola ve Oppo gibi şirketlerin katkılarıyla büyük bir şekilde geri dönüyorlar.

Modern Katlanabilir Telefonlar

Modern katlanabilir telefonlar birkaç yıldır var, ancak 2023’te büyük bir sıçrama yaşadılar. Galaxy Z Flip 5 ve Motorola Razr Plus, önceki modellerinden daha büyük ekranlara sahip olarak kapalıyken daha kullanışlı hale geldi. Oppo’nun Find N3 Flip modeli, diğer iyileştirmelerin yanı sıra ek bir kameraya sahip.

Katlanabilir Telefonların Avantajları ve Dezavantajları

Pahalı ve genellikle standart telefonlardan daha kırılgan olan katlanabilir telefonlar, normal cihazlarla elde edemeyeceğiniz bazı avantajlar sağlar. Cebinizde daha rahat yer alırlar ve kapalıyken tek elle daha kolay kullanılabilirler. Ayrıca, yarıya katlayarak onları destekleyebilirsiniz, bu da cihazı tutmadan fotoğraf çekme veya ekrana bakma olanağını sağlar. Ayrıca, diğer akıllı telefonlardan farklı bir tasarıma sahiptirler.

Ancak, eğer bu faktörlere önem vermiyorsanız, en iyi telefonlar rehberimizde listelenen daha ucuz, katlanabilir olmayan cihazları düşünmelisiniz. 2023’te bir katlanabilir telefon satın almayı düşünüyorsanız, işte en iyi seçenekleriniz.

Çoğu İnsan İçin En İyi Katlanabilir Telefon Hangisi?

Bize göre 2023 için en iyi katlanabilir telefon seçimi Galaxy Z Flip 5’tir. Samsung’un yeni katlanabilir telefonu ve benzer fiyatlı Motorola Razr Plus arasında zor bir seçimdi. Ancak Samsung’un tasarımı daha sağlam hissettiriyor, kamerası daha renkli fotoğraflar çekiyor ve şirket, Motorola’ya kıyasla Android sürüm güncellemelerini daha uzun bir süre sağlıyor, bu da onu favori seçimimiz yapıyor. Samsung ayrıca One UI yazılımındaki güncellemelerle telefonlarına zaman içinde yeni özellikler ekleme geçmişine sahiptir, bu da ona başka bir avantaj sağlar.

ModelEkran BoyutuDahili HafızaMobil RAM BoyutuPil GücüEkran Yenileme HızıKamera ÇözünürlükSuya Dayanıklılıkİşlemci Hızı
Samsung Galaxy Z Flip 56.7 inç256 GB8 GB3700 mAh120 Hz12 MP + 12 MPVar3.36 GHz, 2.8 GHz, 2 GHz
Motorola Razr Plus6.9 inç256 GB8 GB3800 mAh (30W)14432 MP (Ön) + 12 MP + 13 MPBilinmiyorQualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
Oppo Find N3 Flip6.8 inç256-512 GB12 GB4300 mAh (44W)12032 MP (Ön) + 50 MP + 48 MPBilinmiyorMediaTek Dimensity 9200
Motorola Razr6.7 inç (Ana Ekran)128 GB / 256 GB / 512 GB8 GB / 12 GB3500 mAh (33W)144 Hz (Ana Ekran)50 MP (Ana) + 13 MP (Ön)BilinmiyorQualcomm Snapdragon 8 Plus 1

2023’ün En İyi Katlanabilir Telefonları

Samsung Galaxy Z Flip 5

Galaxy Z Flip 5, Samsung’un katlanabilir telefonunun yıllardır gördüğü en büyük ilerlemedir. Samsung, cihazın dışında bulunan kapağın boyutunu önemli ölçüde genişletti, böylece telefonu açmadan yön bulabilir, fotoğraf çekebilir ve mesaj gönderebilirsiniz. İşte bu, Z Flip’in sağlam pil ömrü ve sağlam tasarımıyla birleşerek onu birinci sınıf bir seçim yapan şeydir.

Ancak Z Flip 5, favori katlanabilir telefonumuz olsa da dikkat edilmesi gereken bazı eksikliklere sahiptir. 1,000 dolarlık bir fiyat etiketiyle, telefoto kamerası olmayan bir telefon için hala pahalıdır. Ve Motorola Razr Plus’taki gibi tüm uygulamalar ön ekran üzerinde ana ekrana geçiş yapmaz. Galaxy Z Flip 5 incelememizi okuyun.

Samsung Galaxy Z Flip 5 hakkında daha fazla detaya buradan ulaşabilirsiniz.

Samsung Galaxy Z Flip 5
2023'ün En İyi Katlanabilir Telefonu 1

Artılar:

  • Büyük kapağın kullanımı eğlenceli
  • Yeni menteşe, kapalıyken aradaki boşluğu ortadan kaldırır
  • Sağlam pil ömrü
  • Temel modelde daha fazla depolama

Eksiler:

  • Pahalı
  • Tüm uygulamalar kapak ekranında doğal olarak çalışmaz
  • Uygulamalar ana ekrandan kapak ekranına geçiş yapmaz
  • Minimal kamera güncellemeleri

Motorola Razr Plus: 2023’ün Standartlarını Yükseltiyor

2023’ün Flip Telefon İkonu: Motorola Razr Plus

Motorola Razr Plus, 2023 yılında bir flip telefonun olması gereken standartları yükseltti. İnce tasarımı ve 3.6 inçlik kapak ekranı, telefonu açmadan neredeyse her uygulamayı kullanmanıza olanak sağlıyor. Uzun pil ömrü ile yoğun bir günü rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

Taşınabilirlik Öncelikli İçin İdeal Seçenek

Galaxy Z Flip 5’i genel olarak en iyi flip telefon olarak önersem de, Razr Plus incelik isteyenler ve telefonun ön ekranında daha fazla uygulama kullanmak isteyenler için düşünülmeye değer. Razr Plus, testlerim sırasında Z Flip 5’ten daha kırılgan hissettirse de, kesinlikle daha ince olmasıyla, kompaktlık ön planda olanlar için harika bir seçenek.

new razr plus 12
2023'ün En İyi Katlanabilir Telefonu 2

Artılar:

  • Büyük ve kullanışlı kapak ekranı
  • Katlanma izi neredeyse görünmez
  • İnce tasarım
  • İyi pil ömrü
  • Fotoğraf önizlemeleri gibi eğlenceli özellikler

Eksiler:

  • Samsung kadar çok Android güncellemesi almıyor
  • Flex View sınırlı hissettiriyor
  • Ön ekran parmak izi lekelerini kolayca topluyor

Oppo Find N3 Flip: Farklılık Arayanlar İçin

Oppo Find N3 Flip Telefonun Benzersiz Özellikleri

Oppo’nun Find N3 Flip telefonu, iki temel nedenle benzersizdir: bir telefoto kamerasına sahiptir ve dikey bir kapağa sahiptir, bu da onu Samsung Galaxy Z Flip 5 ve Motorola Razr Plus’tan farklı kılar. Bu özellik, Find N3 Flip’i yakın çekimler isteyenler için ideal bir tercih haline getirebilir. Ayrıca, bu telefon hızlı performansı, şık tasarımı ve hızlı şarj özelliği ile de dikkat çekiyor. İç ekranındaki kıvrım da etkileyici derecede az farkedilebilir.

Öne Çıkan Özellikler ve Performans

Find N3 Flip, kablosuz şarj özelliğinden yoksun olması ve yalnızca belirli pazarlarda satışa sunulması (ABD dahil değil) gibi bazı dezavantajlara sahiptir. Ancak, bu durumun farkında olmalısınız.

Oppo Find N3 Flip
2023'ün En İyi Katlanabilir Telefonu 3

Artılar:

  • Kapak ekranı Google Takvim, Gmail ve diğer üçüncü taraf uygulamaları destekler
  • Telefoto lens eklenmesi
  • Geliştirilmiş dayanıklılık IPX4 derecesi

Eksiler:

  • Açıkça belirtilmiş marka logosu
  • Kapak ekranının yükseltilmiş kenarları
  • Kablosuz şarj desteği yok

Motorola Razr 2023: Bütçe Dostu Katlanabilir Deneyim

Bütçe Dostu Fiyat Etiketi

Motorola Razr 2023, geniş bir yaygınlıkla satılan ve uygun fiyatlı bir katlanabilir telefon olarak dikkat çekiyor. Fiyat etiketiyle, bu telefon, Razr Plus ve Samsung Galaxy Flip 5 gibi katlanabilir telefonların fiyatlarının önemli ölçüde altında yer alıyor.

Fiyat Performans Dengesi

Motorola, uygun fiyatlılık adına bazı açık seçik ödünler yapmıştır. Bu ödünlerden biri, rakiplerinin tam ön ekranını kaybederek küçük, 1.5 inçlik bir dış ekranla değiştirilmiştir. Daha az açık seçik olan ancak daha acı veren eksiklikler ise; yalnızca 128GB genişletilemeyen depolama alanı ve üç yıl süresince Android işletim sistemi güncellemeleridir. Eğer bu ödünleri kabul edebilirseniz, Razr 2023, zarif tasarımı, büyük 6.9 inçlik iç ekranı ve net 64 megapiksel ana kamerasıyla harika bir telefon olarak öne çıkıyor.

Belirli Bir Nişe Uygun Telefon

Razr 2023, katlanabilir ekran deneyimini birkaç yıl boyunca denemek isteyen, ancak bu “esnek ekran” konusunda hala belirsiz olan kişilere hitap eden belirli bir nişe uygun bir telefon. Eğer hala bu teknolojinin popüler olup olmayacağı konusunda şüpheleriniz varsa ve büyük bir meblağ ödemek istemiyorsanız, bu telefon sizin için ideal olabilir.

Motorola Razr
2023'ün En İyi Katlanabilir Telefonu 4

Artılar:

  • Kapak ekranı Google Takvim, Gmail ve diğer üçüncü taraf uygulamaları destekler
  • Telefoto lens eklenmesi
  • Geliştirilmiş dayanıklılık IPX4 derecesi

Eksiler:

  • Açıkça belirtilmiş marka logosu
  • Kapak ekranının yükseltilmiş kenarları
  • Kablosuz şarj desteği yok


2023’te Tanıtılan Katlanabilir Telefonlar

TelefonÇıkış Ayı
Samsung Galaxy Z Flip 5Ağustos (genel kullanıma açık)
Motorola Razr PlusHaziran
Motorola RazrEkim
Oppo Find N3 FlipEkim (global lansman)

Yeni Bir Telefon Nasıl Alınır: İpuçları ve Öneriler

1. Önceliklerinizi Belirleyin

Yeni bir telefon satın almadan önce, en çok önemsediğiniz özellikleri belirlemeniz önemlidir. Ekran boyutu mu, kamera kalitesi mi, yoksa pil ömrü mü? Bu tercihleriniz, seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olacaktır. Eğer katlanabilir bir telefon ilginizi çekiyorsa, tasarım ve ekran boyutu, kamera kalitesinden daha önemli olmalıdır.

2. Orta Segmenti Göz Ardı Etmeyin

Geçen yılın amiral gemisi telefonlarının özellikleri, her zaman bu yılın orta segment telefonlarına ulaşır. Çoğu zaman, birinci sınıf bir telefonun neredeyse yapabildiği her şeyi yapabilen harika bir telefonu daha uygun bir fiyata alabilirsiniz. Google’ın Pixel 7 Pro modeli harika bir yakınlaştırma kamerasına sahip, ancak temel Pixel 7 modeli, çoğu temel özelliğe sahiptir ve daha makul bir fiyatla gelir. Ancak birkaç dolar tasarruf etmeye çalışıyorsanız, katlanabilir telefonları düşünmemelisiniz. Galaxy Z Flip 5 ve Motorola Razr Plus gibi cihazlar, yüksek kaliteli premium telefonlar gibi fiyatlandırılmıştır, ancak Motorola bu yıl daha uygun bir Razr modeli çıkarmayı planlıyor.

3. İndirimleri Takip Edin

Büyük tatil günlerinde, özellikle Amazon’un Prime Day ve Black Friday gibi günlerde derin indirimleri ve promosyonları araştırın. Ayrıca, hızlı bir iade veya değişim ihtiyacınız olursa ne kadar süreniz olduğunu öğrenin.

4. Geçen Yılın Modellerine Göz Atın

Geçen yılın telefon modelleri genellikle çok iyi bir anlaşma olabilir. Bu yılın lansmanını bekleyerek geçen yılın telefonunu daha uygun bir fiyata alabilirsiniz, çünkü mağazalar ve taşıyıcılar mevcut stoklarını elden çıkarmaya çalışabilir. Ancak unutmayın ki, geçen yılın modellerini tercih ederek Galaxy Z Flip 5 ve Razr Plus gibi geniş kapak ekranlarından mahrum kalabilirsiniz.

5. Mağazada Telefonu Elde Tutun

Telefonu ilk kez kullanıyorsanız, onun görünümünü ve hissini sevebilir veya sevmezsiniz. Bu, özellikle flip telefonlar ve diğer katlanabilir cihazlar için önemlidir.

6. Mevcut Platformunuza Yatırım Yaptı mı Kontrol Edin

Daha önce birçok iPhone uygulaması ve iTunes filmleri satın aldıysanız, bunlara hala erişim istiyorsanız iPhone’a sadık kalın. Benzer şekilde, birçok Android uygulamasına yatırım yaptıysanız, o tarafında kalmak isteyeceksiniz. Aksi takdirde, platformları değiştirmek oldukça basittir. Ancak, şu anda yalnızca Android cihazlarına sahip olanlar, flip telefonlar arasından seçim yapmak zorundadır.

7. Kılıf ve Ekran Koruyucu Alın

Telefonunuzu pahalı hasarlardan koruyacak ve telefonunuzun ikinci eldeki değerini artıracak olan bir kılıf ve ekran koruyucu satın alın.

Tüm teknoloji haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.

4 Comments

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir