Blog Haberler

Teknoloji GO > Haberler > Teknoloji Haberleri > 2024 Yılında Çıkacak Telefonlar – Listede Beklediğiniz Telefon Var mı ?
telefon

2024 Yılında Çıkacak Telefonlar – Listede Beklediğiniz Telefon Var mı ?

Bu yazıda 2024’ün son çeyreğinde çıkacak olan telefon modellerini yakından göz atıyoruz. Aramıza sürpriz birkaç telefon ekleyerek, markalara göre gruplandırıp fiyat sıralaması yapacağız.

2024′ te Çıkması Beklenen Telefonlar

Xiaomi’nin Yeni Modelleri: Redmi 13 Pro ve Poco F6 5G

Xiaomi’nin yeni modelleri Redmi 13 Pro ve Poco F65G ile başlıyoruz. Bu telefonlar neredeyse birbirleri ile aynı. Redmi 13 Pro, global pazarda tanınan bir isme sahipken, Poco F65G, Asya ülkelerinde farklı bir isimle satılıyor. Türkiye’de de satışa sunulacak olan bu telefonlar, tasarım açısından öncekilerden farklı olarak daha köşeli ve keskin hatlara sahip olacaklar. Her iki telefon da büyük ve yüksek çözünürlüklü kamera sensörleri, Snapdragon 7 ES Gen 2 işlemcileri ve minimum 8 GB RAM ile gelecek.

Redmi 13 Pro ve Poco F6 5G
2024 Yılında Çıkacak Telefonlar - Listede Beklediğiniz Telefon Var mı ? 1

Şimdi Sıra Şam’da: Xiaomi 15 ve 15 Pro

Xiaomi’nin iddialı telefonları Xiaomi 15 ve 15 Pro, Apple ve Samsung’un amiral gemileriyle rekabet etmeye hazırlanıyor. Xiaomi 15, resmi olarak Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisiyle gelecek ve kamera konusunda Leica ortaklığıyla dikkat çekecek. Bu telefon, Android tarafında en iyi lenslerden birini sunmayı vaat ediyor. Bu telefonlar fiyat performansı konusunda ilgi çekici duruyor.

Xiaomi 15 ve 15 Pro
2024 Yılında Çıkacak Telefonlar - Listede Beklediğiniz Telefon Var mı ? 2

Samsung’un Zirvesi: Galaxy S24 Serisi

Samsung, 2024’ün başında Galaxy S24 serisi ile Android zirvesine iddialı bir giriş yapacak. S24, S24 Plus ve S24 Ultra modellerinden oluşan bu ailede, tasarım açısından Apple’a benzerlik gösteren keskin hatlar ve köşeli tasarımlar bekleniyor. S24 Ultra’nın büyük ekranlı ve yuvarlak hatlara sahip olması beklenirken, telefonlarda Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve yapay zeka tabanlı bir sistem kullanılacak. Bu sistem, canlı çeviri desteği gibi özellikleri beraberinde getirecek. Bakalım başka ne sürprizler bizi bekliyor.

Galaxy S24 Serisi
2024 Yılında Çıkacak Telefonlar - Listede Beklediğiniz Telefon Var mı ? 3

Katlanabilir Telefonlar: Samsung Z Fold 6 ve Flip 6

Samsung, katlanabilir telefon serisine yenilik getirmeye hazırlanıyor. Z Fold 6 ve Flip 6 modelleri, kullanıcıları büyük ekran ve dayanıklılık konusunda tatmin etmeyi amaçlıyor ve bunda da başarılı görünüyor. Ancak, katlanabilir telefon teknolojisinin henüz tam anlamıyla olgunlaşmadığını ve yüksek fiyatları nedeniyle geniş kitlelere hitap etmediğini belirtmekte fayda var. Fakat gündelik kullanımda olumlu kullanıcı deneğimlerini görüyoruz.

Samsung Z Fold 6 ve Flip 6
2024 Yılında Çıkacak Telefonlar - Listede Beklediğiniz Telefon Var mı ? 4

Apple’ın Sürprizi: iPhone SE 4

Apple, her iki yılda bir yenilediği iPhone SE serisine iPhone SE 4‘ü eklemeye hazırlanıyor. Bu model, tasarım ve donanım açısından önceki modellerden farklı olacak. iPhone SE 4, iPhone 14 serisi gibi özelliklere sahip olacak ancak yumuşak hatlara da sahip olabilir. Detaylar henüz netleşmemiş olsa da, bu telefonun özellikle fiyat performansı açısından dikkat çekici olacağı tahmin ediliyor.

iPhone SE 4
2024 Yılında Çıkacak Telefonlar - Listede Beklediğiniz Telefon Var mı ? 5

Sonuç ve Beklentiler

2024’ün son çeyreğinde piyasaya çıkacak bu telefon modelleri, teknoloji severleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Fiyat bilgisi ve yeni gelişmelerle sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bu Telefonlar Dışında Listeye Eklenebilecek Dikkat Çekici İki Telefon

Nothing Phone (3): Bilmeniz Gereken Her Şey

Nothing Telefon (3) Ne Zaman Çıkacak?

Nothing, genç şirketin akıllı telefonlarının gelecek neslinin nasıl şekillendiğine gerçek bir etkisi olan topluluğuyla bilinir. Ancak markanın yarattığı büyük heyecan göz önüne alındığında, beklentiler yüksektir.

2022’nin Phone (2) modeli, Phone (1) modelinin geliştirilmiş bir versiyonu olmasına rağmen, tasarımı ve kamerası çok benzerdi ve günlük kullanımda neredeyse aynı hissettirdi. Ayrıca, fiyatı önemli ölçüde arttı.

Bu durum, gelecek Phone (3) modelinde tekrarlanabilir mi? Kesinlikle mümkün. İşte şu anda Nothing’in bir sonraki akıllı telefonu hakkında bildiğimiz her şey.

Nothing Phone (3)
2024 Yılında Çıkacak Telefonlar - Listede Beklediğiniz Telefon Var mı ? 6

Nothing Phone (3) Ne Zaman Çıkacak?

Bu aşamada resmi bir çıkış tarihiyle ilgili herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Ancak, önceki nesillerin lansman tarihlerine baktığımızda iyi bir tahminde bulunabiliriz:

  • Nothing Phone (1): Temmuz 2022
  • Nothing Phone (2): Temmuz 2023

Eğer önceki yıllardan bir değişiklik olmazsa, Phone (3) Temmuz 2024’te gelebilir. Ancak, Nothing’in sözde Phone 2a üzerinde çalıştığına dair söylentiler göz önüne alındığında, Phone (3) modelinin çıkışı 2025’e ertelenebilir.

Nothing Phone (3) Ne Kadar Maliyetli Olacak?

Daha önceki modellerin ilk lansmanlarının fiyatları şu şekildedir:

  • Nothing Phone (1): £399/€469
  • Nothing Phone (2): £579/$599/€649

Phone (1), 2022’nin en iyi orta segment telefonlarından biriydi ve bu büyük ölçüde fiyatın bir faktör olduğu bir başarıydı. Onun halefi olan Phone (2), birinci sınıf bir yonga seti içererek çıta yükseldi, bu nedenle fiyat artışı oldu, ancak bu, lansman zamanında en güncel ve en büyük değildi.

Eğer Nothing, Phone (3) için yeniden en güçlü birinci sınıf bir yonga seti kullanmaya karar verirse, Phone (3)’ün fiyatı bir kez daha artabilir.

Motorola Katlanabilir Telefon Konseptini Tanıttı

Motorola katlanabilir telefon konseptini Tech World 2023 fuarın da tanıttı.Bilekte gibi sarılabilecek, masa üstünde stand gibi duran ve kendi tabanı üzerinde durabilecek esnek bir akıllı telefon konseptine ikinci bir deneme yaptı.

Motorola katlanır konsept telefon
2024 Yılında Çıkacak Telefonlar - Listede Beklediğiniz Telefon Var mı ? 7

Bu, ana şirket Lenovo’nun bükülebilir bir akıllı telefon fikri ile ilk denemesi değil. Meghan McCarthy, benzer bir konsepti 2016 Tech World Keynote etkinliğinde tanıtmıştı.

Motorola ile ilgili detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

3 Comments

  • Tahir Adıyaman 1 Oca 2024

    2024 de cep telefonlarına ÖTV zammı olacak mı?

    • teknogo 2 Oca 2024

      Merhaba, cep telefonu ÖTV oranlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Fakat yurtdışı harç bedelinin 31.692TL’ ye çıktığını hatırlatabiliriz.

  • Ceyhun 8 Oca 2024

    ÖTV zaten yükseldi, Hazirandan önce değişiklik olmaz

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir